Så här planerar man att investera vid Axevalla.

Investeringar i Axvall skjuts på framtiden

Planerade satsningar på 400 miljoner kronor inte med i budget för 2019

2018-11-16 Västra Götalandsregionens naturbruksförvaltning hade planerat för att i en första etapp bygga bland annat lokaler vid Axevalla för sin hästutbildning för 200 miljoner kronor. Enligt Thor Kempe på förvaltningen är planen att skapa Sveriges bästa hästutbildning. Men investeringar finns inte med för 2019.

Efter omorganisationen av naturbruksutbildningarna som Västra Götalandsregionen haft ansvar för återstår skolorna i Töreboda, Skara och Svenljunga. I Skara har man stora ambitioner naturbruksförvaltningen vill investera närmare 400 miljoner vid Axevalla travbana för att skapa det man vill ska bli Sveriges bästa hästutbildning.
För tillfället bedrivs hästutbildningen i provisoriska lokaler och samtidigt har hästutbildningslinjer startats upp både i Dingle och i Strömma och kommer nästa höst igång även på Nuntorp i Brålanda i form av friskolor. Enligt Thor Kempe går strax under 100 elever på hästutbildningarna på Axevalla i dag.
– Vi har ambitionen att locka elever från hela Sverige och ser inte friskolorna i regionen som konkurrenter utan som komplement, säger Thor Kempe.

Läs mer i Tidningen Västsverige

Publicerad:
Nyhetsarkiv