I valet och kvalet, en revy som väcker tankar.

Missa inte årets Ljungskilerevy, nr 22 i ordningen.

2019-01-16 Tidningen Västsverige har återigen varit och träffat två representanter från Ljungskilerevyn, Magnus Fogelberg och Kerstin Wennebro. Givetvis sågs vi på Ljungskilegården, där revyerna spelas.

Att det är ett gäng entusiaster, som verkligen brinner för teater och som tillsammans satt ihop ytterligare en revy märktes så fort de började berätta om årets revy, som enligt regissören Magnus Fogelberg är den bästa hittills.

– Jag sa detsamma om förra årets revy, men jag står fast vid att vi med nummer 22 slår förra årets, säger en upprymd Magnus.

Vad är det för nyheter i år?

– Vi har en ny medarbetare, Sonja Bjurdell, som skrivit musikaler, sjunger och har uppträtt i olika orkestrar. Hon skrev en sång när hon var i Asien som heter mi sång. Det var självaste Dali Ilana som ville ha en sång om livets val och kval. Hon har nu skrivit en svensk text så den sången kommer att vara den sång vi öppnar revyn med.

Lite av vad det bjuds på: Valet och kvalet är namnet på årets revy, ett namn som låg nära till hands i år. Men det handlar inte bara om riksdagsvalet, utan även om alla de val vi gör i livet. Givetvis berörs riksdagsvalet, i form av barn i en sandlåda med en lekledare.

Revyn har premiär fredagen den 25 januari kl. 19 och sedan visas den lördag och söndag kl. 16, tre helger i rad. revygänget kommer bjuda på stor underhållning med mycket musik och många skratt. Musiken passar alla åldrar så hela familjen kan ha glädje av revyn.Läs me om årets revy i nästa nummer av tidningen. Vart man kan köpa biljetter hittar man på teatersällskapets hemsida.

Text: Jeanette Henriksson

På bilden: Kerstin Wennebro och Magnus Fogelberg uppmanar alla som gillar humor, musik och glädje komma och se årets upplaga av Ljungskilerevyn. Foto: Jeanette henriksson

Publicerad:
Nyhetsarkiv