Det smått kultförklarade popkollektivet från Västsverige, Cirkus Miramar, är ett av banden som uppträder under lördagen på årets Uddevallakassettfestival. Bilden är tagen när de spelade på Uddevallakassettfestivalen 2013. Arkivfoto: Johanna Nilsson

Dags för årets kassettfestival

2023-11-03 Till helgen är det dags för den 18:e upplagan av Uddevallakassettfestivalen och i år håller man till på Uddevalla Folkets Hus. Totalt uppträder 16 band/akter på två scener under två dagar.

Förra året höll festivalen till på Studio 32 på Kungsgatan men sedan i våras har Kulturföreningen Uddevallakassetten arrangerat spelningar på Uddevalla Folkets Hus.
– Det var svårt att få tider på Studio 32 så vi hade ett möte med Folkets Hus. Då vi redan har ett ”riktigt” kontor där och Studiefrämjandet även har lokaler där fanns det redan ett samarbete, som nu har utvecklats, säger Lars Wallin, ordförande i Kulturföreningen Uddevallakassetten.
– Det fungerar väldigt bra att arrangera spelningar där, dessutom har vi tillgång till två scener nu.

Lokala band
Årets kassettfestival går av stapeln den 3-4 november och precis som tidigare år är det många lokala band som får chansen att uppträda då detta har varit ett av festivalens mål sedan starten. Entrén öppnar vid 17 på fredagskvällen och några av de lokala band som uppträder under kvällen är The Tsunamis, som spelar surfrock/surfhårdrock, Black House Hill, som beskrivs som ett hårdrocksband som hämtar mycket inspiration ifrån 70 och 80-talet samt Lost Wisdom, vars musik beskrivs som ett hopkok av rock, hårdrock, metal, ska och punk.
Det blir även musik av Sorry Gilberto, som består av Anne von Keller och Jakob Dobers från Berlin i Tyskland, och Little Green Fairy, ett legendarisk garagerockband från Sete i sydfrankrike, innan kvällen avslutas med ”husbandet” Konspirationen.

Lördagen
På lördagen öppnar festivalen klockan 14 och den första av sex akter att spela på lilla scenen är LeNita, en singer songwriter i genren folk-indie. Därefter är det dags för ännu en singer songwriter, George Silverman från Tjeckien, vars musik kan beskrivas som alternativ indie/punk. Halv fem spelar Glenn Musto från Melbourne, Australien och 45 minuter senare är det dags för Lars Wallin själv att inta scenen med bandet Lars Wallin & The TribeLars, som är återförenade efter en paus på drygt sju år.
– Det ska bli jättekul! Eftersom flera av de som kommer hit är band som vi har spelat med genom åren bestämde vi oss för att det var dags att spela igen så vi har repat in oss under hösten, säger Lars.

Tomma Intet 
Kvällen fortsätter sedan med Cirkus Miramar, innan det är dags för Suspekt, bandet som bildades 1990 på Tureborgs fritidsgård, att ta vid. Strax efter klockan 23 går Tomma Intet från Göteborg på scenen och det blir också festivalens och kvällens sista spelning.
– Det ska bli kul att se då jag inte har sett dem live i Uddevalla förut, säger Lars Wallin.

Biljetter
Förköp sker via billetto.se och det finns både tvådagarsbiljett och endagarsbiljett för fredagen alternativt lördagen. Det kommer också gå att köpa biljett i entrén i mån av plats.

Program

Fredag 3 nov
17:00 Entrén öppnar
Lilla scenen/Fröken Folke:
17:30 George Silverman (Czech Republic)
18:15 Glenn Musto (Melbourne, Australia)
19:00 Koffee Klatch
19:45 Sorry Gilberto (Berlin, Germany)
Stora scenen/A-salen:
20:30 The Tsunamis
21:15 Black House Hill
22:00 Lost Wisdom
22:45 Little Green Fairy (Sete, France)
23:30 Konspirationen

Lördag 4 nov
14:00 Entrén öppnar
Lilla scenen/Fröken Folke:
15:00 Lenita
15:45 George Silverman (Czech Republic)
16:30 Glenn Musto (Melbourne, Australia)
17:15 Lars Wallin & The TribeLars
18:00 Odengatan 1B
18:45 Sorry Gilberto (Berlin, Germany)
Stora scenen/A-salen:
19:20 Little Green Fairy (Sete, France)
20:15
21:15 Cirkus Miramar
22:15 Suspekt
23:15 Tomma Intet (Göteborg)

Publicerad: Uppdaterad:
Johanna Nilsson,
Nyhetsarkiv