Isbanan vid Aktivitetsparken har troligen Uddevallas bästa utsikt över Byfjorden. Foto: Johanna Nilsson

Spolade isar för skridskoåkning

2021-02-11 Fridhemshallen är för närvarande stängd på grund av regeringens och Folkhälsomyndighetens restriktioner men för den som är sugen på att åka skridskor utomhus kan man bege sig till flera ställen i Uddevalla. Hittills har kommunen spolat isar på två banor och fler är på gång.

Uppe vid Aktivitetsparken på Oljeberget ligger isen spolad på en rund bana. Det finns läktare på ena sidan och under kvällstid hålls banan upplyst med kvällsbelysning. En ordentligt stor isbana finns också förbi Aktivitetsparken och ned mot Skeppsviken. Där är det en fotbollsplan med grusunderlag som spolats.

Kurveröd

Tidigare i veckan började gatu- och parkenheten spola en isbana uppe på Kurveröd, på en asfaltsplan som ligger intill tennisplanen i närheten av Januarivägen. När detta är klart planerar gatu- och parkenheten att även spola en grusplan intill Norgårdenskolan så att den blir möjlig att åka skridskor på.

– Målsättningen är att bli klar med isbanan på Kurveröd innan helgen. När den är klar hoppas jag vi kan få is även på grusplanen vid Norgårdenskolan under nästa vecka, säger Fredrik Stengavel, gatu- och parkchef, i ett inlägg på kommunens hemsida.

Publicerad:
Johanna Nilsson,
Nyhetsarkiv