Åtta förtroendevalda, som delade ut tårta och pratade med Uddevallabor i Rådhuset på nyårsdagen. Längst fram sitter Christina Nilsson (KD). Bakom henne står från vänster Annette Frisk (V), Jennie Ekland (C), Ann-Mari Viblom (MP), Thomas Hesselroth (L), Swen Stålros (M), Kent Andreasson (UP) och Ann-Charlott Gustafsson (UP). Foto: Maud Abrahamsson

Skatteåterbäring i rådhuset

Politikerna bar ut kaffe och tårta till minglande uddevallabor

2024-01-04 I måndags var det dags för skatteåterbäring i Uddevalla. Kommunens invånare bjöds till Rådhuset vid Kungstorget för att dels prata med politiker, dels äta tårta. Många kom! Det gick åt 35 hallontårtor. Men det fanns tårta för fler.

Nyårsdagen blev blåsig, kall och snöig. Säkert bidrog det till att färre än väntat tog sig till Rådhuset när kommunen återupptog den mångåriga traditionen med att bjuda på kaffe och tårta under årets första dag.

– Det var ganska många ändå med tanke på vädret. Det var jättetrevligt, säger centerpartisten Jennie Ekland, som var med för första gången.

En anställd vid Centralens konditori hade ägnat arla morgontimmar åt att göra 50 tårtor och var klar vid niotiden. Efter transport till Rådhuset hjälptes förtroendevalda åt att dels servera sugna kommuninvånare, dels svara på frågor om och få synpunkter på kommunens verksamhet. Då avhandlades allt från höga butikshyror och ont om gratis parkeringar i centrum till respektlösa människor, som trampar sönder skidspår.

Varje tårta beräknas räcka till mellan tio och tolv personer. Med andra ord, bör mellan 350 och 420 personer ha passat på att äta gott samt prata med förtroendevalda och övriga besökare. Resterande 15 tårtor togs om hand för att glädja andra.

Hallontårta med hallonmousse serverades i Rådhuset den 1 januari. Tårtorna var prydda med kommunens vapen. Foto: Maud Abrahamsson

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv