Ljungskile RK:s verksamhet drabbas om de förlorar hagar.

Padelhall krockar med ridskola

Den planerade hallen sätter käppar i hjulet för ridklubben

2021-04-13 ”Ljungskile Tennis har tillsammans med en samarbetspartner lämnat in en bygglovsansökan om en padelhall i anslutning till vår tennishall. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda en fyra-banors hall med café, shop, omklädningsrum och lounge på entréplan och gym, massage på andra våningen. Äntligen!” Så står det på tennisklubbens hemsida, vilket kan få det att låta som att saken är klappad och klar. Men samhällsbyggnadsnämnden förväntas fatta beslut i ärendet den 15 april.

Men det finns ett dilemma, nämligen att platsen man har tänkt att bygga på används som hage åt hästarna på Ljungskile RK. Annika Lindsta, kassör i Ljungskile Ridklubb, reagerade kraftigt på detta när hon fick veta planerna.

–  Om vi inte får tillgång till den hagen, så kommer vi få svårt att tillgodose våra hästars behov utifrån länsstyrelsens krav, säger hon till Västsverige.

Henrik Sundström (M) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden är via sitt företag Sundström & c:o Advokatbyrå AB en av sponsorerna som syns på Ljungskile tennis hemsida. Vi har pratat med Sundström om sina band till tennisklubben och även frågat hur de tänkt kring ridklubbens möjlighet att driva sin verksamhet utan hagar, vilket är ett krav från Länsstyrelsen. Så här säger han:

– Jag har sponsrat tidigare, när mina barn var aktiva där för några år sedan. Men gör det inte längre. Varför jag står kvar på hemsidan, vet jag inte.

Har ni pratat med ridklubben och hört hur deras verksamhet påverkas av att de förlorar hagen?

– Jag vet inte om tjänstemännen har pratat med ridklubben.

Borde ni inte kommunicerat med ridklubben?

– Jo absolut jag tar till mig detta och måste prata med förvaltning och se vad som har hänt. Men nu får politikerna sätta ner foten och avgöra saken.

Läs hela artikeln i nästa nummer av Tidningen Västsverige.

Foto: Ljungskile RK

Publicerad: Uppdaterad:
Jeanette Henriksson,
Nyhetsarkiv