Malvina totalsegrade i årets Bohusrace

Endast nio båtar fullföljde i ett kraftigt avkortat race

2023-07-01 Endast nio båtar fullföljde ett kraftigt avkortat Pantaenius Bohusracet. Malvina med John Hansson och Rolf Andreasson från Tjörns SS vann sin klass och blev enligt den preliminära resultatlistan också totalsegrare efter korrigering för handikapp. Först i mål var Xp44.an BlueS från Stenungsunds SS.

Sent igår kväll bestämde seglingsledningen att korta av banan i årets Bohusrace väsentligt. I stället för att vända i Strömstad blev det vändning i Fjällbacka. De hårda vindarna höll i sig och endast nio båtar har fullföljt enligt Bohusracets preliminära resultatlista. I stället för målgång nu på morgonen kom de första båtarna till Smögen redan strax efter midnatt.

I klass 1 fullföljde inte någon båt. I klass 2 fullföljde smaragderna Malvina och Lova. Malvina med John Hansson och Rolf Andreasson gick i mål med verklig tid 15.05.30 före Lova och Eriks Segerlind från SS Viken Ägir med tiden 15.16.48. De korrigerade tiderna räckte för att de två båtarna också skulle lägga sig i topp totalt med placeringarna etta respektive tvåa.

I klass 4 gick två båtar i mål med Vindrus, en Xp33 med Jesper Folkesson från De tio öarnas SS,  på första plats. Vindrus blev preliminärt trea efter handikapp och tvåa i klassen fyra totalt kom Vanadis, en Arcona 340 med Anders Brunström från Lysekils SS.

Först i mål var alltså Xp44an BlueS  med Hans Johansson från Stenungsunds SS i klass 6 med de största båtarna, och efter handikapp räckte det till en femte plats totalt.

I klass 3 fullföljde tre båtar. Först placerades sig Dreamer från Tjörns SS en Bavaria 40 Cr med Kjell Siggelin efter korrigerad tid och blev sexa totalt. Därefter kom norska Tjangs en X332 med Björn Södal från Christiansands SS som allltså blev sjua totalt och trea i klassen och åtta totalt blev Litorina, en Compis 36 med David Klemetz från Sotefjordens SS.

Nia totalt och etta och enda båt i mål i klass 5 blev Dehler 41:an My Lady med Mats Andersson från De tio öarnas SS.

Detta alltså enligt en preliminär resultatlista som kan komma att ändras.

Publicerad: Uppdaterad:
Göran Nyberg,
Nyhetsarkiv