The Love Psychos, som består av Peter ”Carla” Johansson, Lars Weding, Magnus Johansson, Sonny Eskilsson och Peter Scherman, är ett av banden som spelar när ”Länge Leve Bastionen” arrangeras fredagen den 10 maj.

Länge Leve Bastionen

MF Adrian tar farväl av lokalen med ett sista blåsut

2024-05-08 Sedan 2009 har Musikföreningen Adrian hållit till på Bastionen men på grund av att lokalen står på ett tillfälligt byggnadslov måste föreningen vara ute ur byggnaden i juni. Den 10 maj tar de farväl av lokalen med ett sista arrangemang, "Länge Leve Bastionen".
– Det känns såklart lite vemodigt men vi tänker avsluta med flaggan i topp, säger Sonny Eskilsson, kassör i MF Adrian.

I 15 år har Musikföreningen Adrian hållit till på Kulturhuset Bastionen i Uddevalla. Men på grund av att lokalen står på ett tillfälligt byggnadslov måste de, precis som MF Musikhuset och Uddevalla bluesförening som också har hållit till där, vara ute ur byggnaden i juni. 

– Vi har fått dispens fram tills nu men nu går det inte längre enligt lagen att vara kvar, säger Sonny Eskilsson. 

Vart föreningen tar vägen efter juni är i dagsläget oklart. En möjlighet är det nya Kulturstråket på Kungsgatan när det blir klart men då det dröjer är det enligt Sonny inget alternativ det här året.  

– Vi har kollat på en lokal inne på Studio 32 men den funkar inte rent praktiskt, dels är den alldeles för liten och dels så fungerar det inte med tillgängligheten då den ligger på andra våningen, säger Sonny Eskilsson. 

På frågan om Folkets Hus Uddevalla kan vara ett alternativ säger han: 

– Vi ska ha dialog med dem i morgon (läs 2 maj, reds anm.) för att se vad de har att säga.    

Länge Leve Bastionen

Men innan det är dags att lämna lokalen helt bjuder MF Adrian in till ett sista blåsut på Bastionen. Arrangemanget, som fått namnet “Länge Leve Bastionen”, hålls fredagen den 10 maj och under kvällen kommer tre band att uppträda. Först ut är The Love Psychos, där Sonny Eskilsson själv är med och spelar. 

– Åldringarna spelar först, vi är med som ett inventarium, säger han och skrattar. 

Övriga bandmedlemmar är Peter “Carla” Johansson, Lars Weding, Magnus Johansson och Peter Scherman. 

– Bandet är en mix av våra två andra band, Psycho Dogs och The Love Removal Machine, berättar Sonny. 

Spelningen blir bandets första med den här upp-
sättningen och enligt Sonny spelar de en blandning av lite allt möjligt, från rock till punk. 

Major Business går på som kvällens andra band och musiken beskrivs som “en unik mix av 00-talets garagerock, Australiens psykedeliska rock och 60-talets nostalgiska melodier”.

– De flesta medlemmarna kommer från Uddevalla men bor nu i Malmö, berättar Sonny Eskilsson. 

Bästa livebandet

Avslutar kvällen gör ett av föreningens favoritband som de också beskriver som “Sveriges bästa liveband”; Satan Takes A Holiday. 

– De har varit här och spelat flera gånger hos oss och de har levererat varje gång, säger Sonny Eskilsson. 

Förutom livemusik planeras det även för en mindre utställning med bilder från åren på Bastionen. Dessutom kommer ITAG Studio finnas på plats och erbjuda mindre tatueringar samt piercing. 

Sista chansen

Biljetter köps via biljettsystemet Tickster och cirka 220 biljetter är släppta. 

– Förhoppningen är såklart att det blir utsålt, säger Sonny och fortsätter: 

– Inga av de andra föreningarna kommer att ha något arrangemang efter oss så detta är absolut sista chansen att se livemusik på Bastionen.

Publicerad:
Johanna Nilsson,
Nyhetsarkiv