OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helenas fantastiska biljardår

Belönad i Stockholm för tre SM och ett NM

2019-04-20 Helena Nyberg Benjamin vann under 2018 tre SM i biljard och ett Nordiskt Mästerskap. Nyligen belönades hon av Stockholms stad vid en mottagning i Gyllene salen i stadshuset.

Helena Nyberg Benjamin är uppväxt i Munkedal. Hon tillbringade ett par år efter gymnasiet på Irland. Där började hon spela biljard. Det fortsatte hon med när hon kom tillbaka och nu 30 år senare har hon haft ett av sina mer framgångsrika år i biljardhallarna.

Det blev ett framgångsrikt år över huvud taget för Stockholms Biljardsällskaps damsektion. Tillsammans med klubbkamraten Monika Margeta tog Helena Nyberg Benjamin hand om alla SM-tecknen i biljard och snooker 2018. Helena blev dessutom nordisk mästare i 10-ball, en av biljardklasserna. Svensk mästare för damer blev hon i 9-ball, 8-ball och snooker. Monika Margeta tog hem klasserna 14-1 och 10-ball i SM. För detta fick de båda alltså ta emot Stockholms stads förtjänsttecken till SM-guldmedaljörer som delas ut vid en årlig mottagning där man uppvaktar och belönar både aktiva och ungdomsledare. Ceremonin ägde rum i Gyllene Salen i Stockholms Stadshus och medaljerna delades ut av Fritidsnämndens ordförande Alexander Lindholm. Helena Nyberg Benjamin utsågs dessutom till årets dambiljardspelare 2018 av Svenska Biljardförbundet. Så här löd motiveringen: ”SM-guld i snooker, två SM-guld i pool, NM-guld i pool och slutade säsongen som tredje bästa dam i SPT-rankingen – denna spelare har en otrolig vinnarskalle och kan aldrig räknas bort i slutstriderna. Hon är också en väldigt bra ambassadör för sporten och visar upp en mycket professionell inställning både under och utanför tävlingar”.

Publicerad: Uppdaterad:
Göran Nyberg,
Nyhetsarkiv