Hårdrock, pop och americana

Årets Parksommar bjuder på livemusik i Margretegärdeparken

2021-08-05 Förra året genomfördes Parksommar endast som streamade konserter, bland annat med Uddevallasonen Newkid. I år hålls konserterna i Margretegärdeparken den 12-14 augusti och 600 besökare kommer kunna ta del av akter som Electric Hydra, Ellen Krauss och Hederos&Hellberg.

Uddevalla kommuns evenemang Parksommar går av stapeln 12-14 augusti och innehåller en mix av hårdrock, pop och americana. Först ut som huvudakt att spela är hårdrocksbandet Electric Hydra från Uddevalla, som förra året släppte sitt debutalbum. På fredagskvällen står Ellen Krauss från Stockholm på scen och på musikfestivalens sista dag uppträder Martin Hederos och Mattias Hellberg som tillsammans bildar songwriter/americanaduon Hederos&Hellberg.

Förutom varje kvälls huvudakt kommer även ett förband i samma genre att spela.

– Det känns jättebra att kunna presentera en sådan bredd i musikgenrer, och vi är särskilt glada att kunna ha med en hårdrocksakt i år, nu är det läge för det, säger Pontus Blom, kultursamordnare, på kommunens hemsida.

Fritt inträde
Konserterna kommer att hållas från den nyrenoverade scenen i Margretegärdeparken och liksom tidigare år kommer Parksommar att ha fritt inträde. Varje konsert kommer kunna ta in maximalt 600 åskådare utifrån gällande restriktioner, men det går också att följa Parksommar via livestream.

I samband med konserterna spärras Margretegärdeparken av, och det kommer att finnas enbart ett insläpp till konsertområdet. Det kommer att finnas publikräknare, extra publikvärdar och stationer för handdesinfektion på området.

Program Parksommar 2021

Insläpp kommer att ske från klockan 18.

Torsdag 12 augusti
Klockan 19.00: support Charlottas Burnin´ Trio
Klockan 20.00: Electric Hydra.

Fredag 13 augusti
Klockan 19.00: support Alphabats
Klockan 20.00: Ellen Krauss.

Lördag 14 augusti
Klockan 19.00: support Spela Död
Klockan 20.00: Hederos&Hellberg.

Publicerad: Uppdaterad:
Johanna Nilsson,
Nyhetsarkiv