Godkänner inte Nationella Planen

Rickard Nordin(C) underkänner myndigheternas tolkning av lagstiftningen

2019-05-17 Havs- och vattenmyndighet har skickat ut Nationella Planen på remiss och där menar man att gamla tillstånd för kvarnverksamhet inte automatiskt gäller för elproduktion. Vattenkraftverksägarna protesterar eftersom det är just det som de blivit lovade av politikerna. Rickard Nordin är en av dem och han underkänner myndigheternas lagtolkning.

– Det var en mycket stark enighet i gruppen att gamla tillstånd skall gälla. Att vrida tolkningen så som myndigheten nu gjort är inte i linje med energiöverenskommelsens intentioner, säger Rickard Nordin, som var Centerpartiets representant i gruppen som förhandlade fram energiuppgörelsen.

Han säger att gruppen nu håller på att arbeta fram en instruktion till myndigheterna som uppmanar dem att korrigera sitt agerande. Och gruppen har ett vapen kvar att ta till om myndigheterna trilskas.

– Enligt överenskommelsen skall alla i förhandlingsgruppen godkänna den Nationella Planen om den skall bli verklighet. Och det kommer vi inte att göra med den här lagtolkningen, säger Rickard Nordin.

Läs mer i Veckans nummer av Tidningen Västsverige.

Publicerad: Uppdaterad:
Göran Nyberg,
Nyhetsarkiv