Det ljusnar för Uddevalla Ridklubb

Det verkar inte bli något bergtäkt vid Gräskärr

2019-01-11 Uddevalla Ridklubbs verksamhet har hotats av att en bergtäkt skulle etableras i närheten av klubbens ridanläggning. Men efter att länsstyrelsen avstyrkt har företaget Swerock valt att inte gå vidare.

Beskedet möts av stor glädje i Uddevalla Ridklubb. Därifrån menar man att man nu fortfarande håller på att arbeta sig upp från en svår period när man stod utan Ridhus och att en nedläggning av verksamheten där man är nu antagligen också hade betytt en nedläggning av klubben.
I politiken har man ännu inte tagit ställning till de nya uppgifterna med det antyds att planerna på bergtäkt nu uppenbarligen får skrotas men att man inte skall utesluta att det kan bli industriområde i alla fall.
Företaget Swerock som gjort själva ansökan om bergtäkt säger att man inte uppfattat det som meningsfull att gå vidare med en överklagan efter de avslag som projektet mött från olika myndigheter.
Även det statliga ungdomshem som är beläget i Gräskärr hade berörts om planerna på bergtäkt blivit verklighet. Läs mer i dagens upplaga av Tidningen Västsverige.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv