Dalsspiras VD Malin Jakobsson är hoppfull om framtiden och tror att de kommer lyckas få ekonomin i balans. Foto: David Nyberg

Dalsspira skär i ostsortimentet

Getostarna Snövit, Blå Simon och Hallou-get försvinner först

2019-03-29 Efter snart tre års fokus på ökad försäljning och större produktutbud är det nu dags för Dalsands och Bohusläns lokala mejeri att få ekonomin att gå ihop. Med den nya tvålitersdunken och genom att avveckla de mest olönsamma getmjölksprodukterna ska de röda siffrorna bli svarta.

I veckans Västsverige berättar Dalsspiras VD Malin Jakobsson om varför get- och komjölksmejeriet under 2018 gick back ungefär en halv miljon kronor varje månad och vad de ska göra för att förbättra resultatet.

Det finns inga planer på att gå ifrån företagets grundidé om att ge bönderna bättre betalt för mjölken. Istället inleds nu arbetet med att fasa ut de mest olönsamma getostsorterna ur sortimentet. Samtidigt ser man att mejeriets totala försäljning ökat med 20 procent sedan den nya tvålitersförpackningen för komjölk lanserades i höstas.

Malin förklarar också varför Dalsspira inte har några ekologiska produkter i sortimentet och hur det kommer sig att de börjar med mjölk i plastdunk samtidigt som resten av samhället strävar efter att minska sin plastanvändning.

Publicerad: Uppdaterad:
David Nyberg,
Nyhetsarkiv