Cafébåten tillbaka på Klippan

2023-08-22 Cafébåten Eduoard Melin bogserades på måndagen tillbaka till sin plats på Klippans ångbåtsbrygga i Göteborg. För någon månad sedan sprang hon läck och sjönk precis när hon med färdigrenoverad servering hade börjat ha caféet öppet igen.

Cafébåten Edouard Melin är ett välbekant inslag på Klippan och Klippans Ångbåtsbrygga. Hon är en av de gamla båtarna i Klippans Bruksbåtsförening som har Ångbåtsbryggan som hemmahamn. Där har hon sedan länge inrymt en kaférörelse där flanörer och andra som besökt Klippan kunnat ta sig en fika i den mycket speciella miljö av gamla båtar som finns där.

För någon månad sedan hade caféet precis börjat ha öppet så smått av någon anledning slog hon upp ett hål i sidan under vattenlinjen mot bryggan när vinden tog i och sjönk trots stora ansträngningar att med pumpar hålla henne flytande.

För några veckor sedan bärgades hon och har sedan dess reparerats på Gotenius varv på Ringön i Göteborg. Skrovet under vattenlinjen har förstärkts och är nu helt tätt. På måndagen kunde många glada besökare vid Ångbåtsbryggan se hur hon bogserades in i hamnen och nu är tillbaka på sin rätta plats.

Nu återstår dock ett genomgripande renoveringsarbete av inredningen på Edourd som låg till stor del under vatten i närmare en vecka innan hon lyftes bärgades.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv