Nu renoveras Båtellet på Marstrand som får ett nytt skiffertak. Foto: Göran Nyberg

Bevarar och utvecklar Marstrand

Societetshuset och Båtellet byggs om och renoveras trots överklagan

2018-11-09 Ett överklagande och upphävande av en ny detaljplan gör att delar av utvecklingen av området runt Societshuset och Båtellet i norra delen av Marstrand stoppas upp. Däremot fortsätter ombyggnaden av delar av Sociteteshuset och hela Båtellet till hotell och uppbyggnaden av ett nytt vandrarhem.

Vad som skall hända med det gamla anrika och unika Societetshuset i Marstrand och med Båtellet som varit vandrarhem, restaurang och bad de senaste åren har varit något av en följetong. Nu är arbetet i full gång med att bygga om Båtellet till hotell och man kommer att fortsätta med Societetshuset och att bygga ett nytt vandrarhem bakom Båtellet.
Däremot gör stoppet av detaljplanen att man måste vänta med bygget av ett kurbad norr om Båtellet där det tidigare låg ett kallbadhus.
I täten för projektet finns två syskon, Claes Göran Nilsson och Lillan Blixter, med djupa rötter på Marstrand dit deras farföräldrar kom på 1920-talet.
– Vi vill att det här området skall vara ett centrum på Marstrand som det var förr, säger Lillan Blixter, som själv började jobba på Båtellet redan som 14-åring och som sedan i omgångar varit engagerad där på olika sätt.
Läs mer i veckan nummer av tidningen Västsverige

Publicerad:
Nyhetsarkiv